Problemen met OV-taxi opgelost

De aanhoudende problemen met de OV-taxi Leidse Regio moeten over een week tot het verleden behoren. Met ingang van 1 maart gaat vervoerder Connexxion de afhandeling van de ritten zelf ter hand nemen en wordt het contract met de zgn. Mobiliteitscentrale verbroken. Bij deze centrale komen tot nu toe alle ritaanvragen binnen. Vervolgens worden ze verdeeld over de deelnemende taxibedrijven. Door communicatieproblemen liep dat vaak zo slecht dat taxi’s veel te laat, of zelfs helemaal niet kwamen opdagen.

Uit antwoorden van het college van B&W op vragen van de Leidse GroenLinks-fractie blijkt dat men er vanuit gaat dat de problemen nu ook echt voorbij zijn. “De stiptheid zal naar verwachting toenemen tot minimaal het afgesproken niveau van 95% van het aantal ritten,” zo schrijft het college.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×