Zwemvereniging LZ 1886 lonkt naar de Landstitel

De Leidse zwemvereniging LZ 1886 hoopt half maart Landskampioen te worden. Na drie van de vier competitiewedstrijden staat LZ 1886, met 116 punten voorsprong, op de eerste plaats. De nummer 2 in de competitie, De Dolfijn Spax, is op 16 maart de directe tegenstander in Spijkenisse. Bij winst wordt LZ kampioen.

In de eerste ronde stond De Dolfijn Spax op nummer 1, op de voet gevolg door Hells/Glana/KZ. LZ 1886 moest in deze ronde met een achterstand van 24 punten genoegen nemen met een derde plek. In ronde twee wist LZ 1886 een voorsprong te nemen van 50 punten op de nummer 2 Hellas. De Dolfijn gleed af naar een derde plek. De derde ronde wist De Dolfijn weer op te klimmen naar een tweede plek. LZ 1886 breide zijn voorsprong echter uit tot 116 punten op De Dolfijn. De vierde en laatste ronde belooft een spannende strijd te worden.

Het trainersteam bestaande uit hoofdtrainer Gerard Meurs en de zwemtrainers Ton Beaufort, Anita van der Wal, en Jan Correljé stellen in de aanloop naar de beslissende strijd alles in het werk om de Leidse zwemmers op topniveau te brengen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×