Deze plaatjes in de lokale pers blijven gewoon verschijnen nu het college terug is gekomen op het besluit om te bezuinigen op de verjaardagspartijtjes van 100-plussers (Archieffoto: Bram Pater).

College schrapt 'bezuiniging'

Het college van B&W komt terug op het besluit om voortaan alleen nog maar op bezoek te gaan bij mensen die 100, 105, 110 of zelfs 115 worden. Voortaan gaat de burgemeester weer gewoon op bezoek bij iedere jarige van 100 jaar of ouder. Dat betekent dat de (loco-)burgemeester dit jaar toch op verjaardagsvisite gaat bij tien 101- t/m 104-jarigen die eerder buiten de boot vielen.

Toen enkele weken geleden bekend werd dat de burgemeester tijd wilde besparen door voortaan alleen nog op bezoek te gaan bij mensen die 100, 105, 110 enz. worden, brak zowel in de stad als in de gemeenteraad een storm van kritiek los. De raad had zelfs al half en half besloten om dan voortaan maar een raadslid op bezoek te sturen.

Wim Bleijie, fractievoorzitter van het CDA, klom in de pen en schreef het college een brief: “In een tijd waarin alles is gericht op verbetering van de contacten met de burger… gaat het college die juist verminderen”. Uit de antwoorden van het college blijkt dat het besluit een jaar geleden werd genomen door toenmalig burgemeester Postma: “Vanwege tijdsredenen”.

Leiden 100jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×