Gewapende Leidenaar aangehouden

De politie heeft afgelopen zondag een 22-jarige Leidenaar aangehouden voor verboden wapenbezit. Dat is vandaag bekend gemaakt. De Leidenaar verklaarde dat het wapen niet van hem was, waarop de eigenaar, een 22-jarige man uit Oegstgeest eveneens werd opgepakt. In diens woning aan de Thorbeckehof in Oegstgeest werd een hennepkwekerij met 500 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld. Tenslotte bleek de man illegaal stroom af te tappen. De Stichting Leidse Studentenhuisvesting, eigenaar van de woning, heeft aangifte gedaan van het illegale stroomverbruik.

Bikers van de politie zagen de Leidenaar zondag met hoge snelheid in een auto over de Oosterkerkstraat rijden. De wisten hem aan te houden en troffen toen het vuurwapen aan. Ook bleek de man niet over een rijbewijs te beschikken. De Leidenaar werd aangehouden en verklaarde dat hij de auto had geleend. Ook het vuurwapen was niet van hemzelf.

Daarop liet de politie de eigenaar van de auto en het vuurwapen, de man uit Oegstgeest, naar het bureau komen. Ook hij werd aangehouden. Maandag deed de politie huiszoeking in de woning van de Oegstgeestenaar. Daarbij werd een complete hennepkwekerij aangetroffen. Onderzoek van de NUON wees uit dat de man de stroom voor de kwekerij illegaal had afgetapt.

De man huurde het appartement van de SLS. Deze studentenhuisvester heeft aangifte gedaan en gaat de kosten van het illegaal aftappen van de stroom op hem verhalen. Dat geldt ook voor schade aan de woning.

De overige bewoners van de Thorbeckehof hebben niets van de hennepkwekerij gemerkt. De SLS zal trachten in overleg met hen en met behulp van de individuele meterstanden van de bewoners, het illegale stroomverbruik in kaart te brengen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×