Bij de Waag had veel vuil zich opgehoopt in een hoekje waar de boot niet goed bij kon. Scheppen dus! (foto's: Chris de Waard).

Groen schept Leidse grachten schoon

Na afloop van de markt ging Harry Groen zaterdagmiddag op pad met de mensen van de dienst Milieu & Beheer. Hij voer mee met een visvlet waar de gemeente elke week na afloop van de weekmarkt het marktafval uit de water haalt. Daarbij stak Groen zelf ook de handen uit de mouwen. “Dit is hartstikke zwaar werk, vooral als er plastic zakken bij zitten, die lopen vol water,” aldus Groen die als voormalig havenwethouder in Amsterdam uiteraard de nodige ervaring heeft met water.

De schoonmaaktocht op het water ging vanaf het terrein aan de Admiraal Banckertweg (Industrieterrein De Waard), via de marktroute naar de Beestenmarkt en terug.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×