D66 Leiden met de burgemeesterskandidaten op bezoek bij studenten aan de Rijn- en Schiekade (foto's: Chris de Waard).

Studenten zien komst statushouders niet zitten

De bewoners van de studentenflat aan de Rijn- en Schiekade zijn tegen de komst van een aantal zogenaamde statushouders naar hun flat. De SLS, verhuurder van het complex, heeft de studenten anderhalve week geleden te verstaan gegeven dat ze zelf een kamer per verdieping mogen ‘labelen’. Deze gelabelde kamers worden, zodra ze vrijkomen, toegewezen aan asielzoekers.

De studenten voelen niets voor de komst van de statushouders. “Nu kan je gewoon je spullen in de koelkast laten staan en hoef je je kamer niet af te sluiten,” aldus een van hen zaterdagmiddag tijdens een bezoek van de burgemeesterskandidaten die met D66-Leiden een fietstocht door de stad maakten.

Ook de rest van de bewoners vindt het maar niks. “Dit zijn geen kamers, maar huizen. 16 Huizen op elkaar. Zo moet je dat zien. En niemand wil verplicht worden om iemand in huis te nemen.” D66-fractievoorzitter Olaf Welling weest de studenten op de plicht van sociale verhuurders zoals de SLS om ook deze groep te huisvesten, maar beloofde wel aan te onderzoeken hoe de regels precies zijn. Kandidaatburgemeester Groen vroeg zich af of dit nu wel een geschikte manier was om mensen te laten integreren: “Hier heb ik nog nooit van gehoord, dit lijkt me een precedent in Nederland.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×