Leiden Atletiek presteert goed op NK Veldlopen

Leiden Atletiek is met een flink aantal medailles teruggekeerd van het NK veldlopen in Harderwijk. Naast vier individuele medailles, gelijk verdeeld over de mannen en vrouwen, was er na jaren ook goud voor de mannenploeg in het verenigingsklassement. De organiserende A.V. Athlos uit Harderwijk heeft een fotoverslag op de site gezet.

Dat Kamiel Maase zijn nationale titel op de lange cross zou verlengen was op zich niet verrassend, gezien de vorm die hij de afgelopen weken tentoon spreidde. Maar dat hij aan de finish anderhalve minuut voorsprong zou hebben op de nummer twee, was bijzonder indrukwekkend. Op het zanderige parcours in het Strokelbos nam Kamiel al snel afstand van zijn concurrenten om ze pas aan de finish weer terug te zien. “Na een vlotte start heb ik de hele wedstrijd lekker stevig doorgelopen. Sprake van een echte strijd was er niet, maar met een tijd onder de 36 minuten op een parcours van naar ik me heb laten vertellen ruim twaalf kilometer ben ik gewoon blij”, aldus de pupil van Bram Wassenaar die zich de komende weken in Kenia verder gaat voorbereiden op de marathon van Rotterdam.

“Best of the rest” in Harderwijk werd de in Rotterdam woonachtige Noorse steepleloper Jim Svenoy, ook getraind door Kamiel’s trainer Bram Wassenaar, die voor het kampioenschap buiten mededinging meeliep. Op het NK-podium mochten Sander Schutgens en Stan Rijken plaatsnemen naast Kamiel. Jeroen van Dijke en de van blessure herstelde Robert Smits leverden prima prestaties door als 10e en 12e te finishen. Vierde en vijfde man voor het clubklassement waren Jaco Luijendijk (25e) en veteraan Tim Brouwer de Koning op een 30e plaats. Daarmee behaalde Leiden Atletiek meer punten dan Prins Hendrik uit Vught, dat zich de afgelopen jaren telkens clubkampioen van Nederland mocht noemen. Het geeft de Leidse mannen het recht om volgend jaar uit te komen bij de Europacup voor clubteams. Met een 34e en 37e plaats deden Jan Kortekaas en René van Dijke weinig voor hun clubgenoten onder.

Wat de herenploeg wel lukte, lukte de dames deze keer niet. Dat lag niet aan de loopprestaties van de dames die wel liepen, maar aan het feit dat er slechts twee Leidse dames over de finish gingen. Een 7e plek voor Claartje Raedts is bijzonder knap, maar een nog grotere sensatie was de 3e plaats voor Miranda Boonstra. Met een heuse trainingsstage in Kenia bereidde zij zich voor op dit kampioenschap en het betaalde zich uit. Irma Heeren was zoals verwacht de sterkste bij de dames, maar door de te snel gestarte Groningse Anita Looper in de slotfase te passeren, mocht Boonstra plaatsnemen op het erepodium.

Verder waren er nog twee zilveren medailles voor veteranen van Leiden Atletiek. Leny van der Plas moest bij de vrouwen 50+ 11 seconden toegeven op winnares Tilly vd Laar uit Weert. Bij de mannen 50+ stuitte Henk van Velzen op een ijzersterke John van de Wansem. Van goed niveau waren ook de 18e plaats van Hans Ravensbergen (M40), de 19e plaats van Peter Groen in ’t Woud (M45) en de 10e plaatsen voor Bertus Kerkvliet (M60) en Suze Groen in ’t Woud (V45). Bij de A-junioren deden trainingsmaatjes Richard Pleeth (14e) en Vincent Anker (17e) weinig voor elkaar onder.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×