Een 'shot' uit de videoclip.

Leidse jongeren presenteren videoclip

Woensdagavond presenteren breakdancegroep The Spinning Keys en hiphopband Ancient Scriptures in het LVC de gezamenlijke videoclip van de Leidse jongeren. De samenwerking tussen de twee groepen jongens uit Leiden-Noord is begonnen met het videoproject van X-Change, een project dat jongeren tussen 10 en 25 jaar via muziek en dans laat kennismaken met elkaar en met de culturele instellingen in de stad. Het is een samenwerkingsverband van onder andere de provincie Zuid-Holland (Kunstgebouw), verschillende Leidse culturele instellingen, het onderwijs en buurthuizen. Leiden is een van de tien gemeenten die aan het project deelnemen.

Naast de presentatie is er ook een optreden van Ancient Scriptures en wordt er volop gebreakdanced door de Spinning Keys. De muziek wordt verzorgd door DJ Moshe en de beelden door VJ& R-Mix. In het kader van X-Change vinden er allerlei activiteiten in de stad plaats. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld DJ/VJ-workshops en een speciale dag vol dans en muziek voor meiden. Ook dit jaar staat er weer van alles op het programma. Zo kunnen jongeren op 15 maart in de Leidse Schouwburg de rapmusical Romeo en Juliette bezoeken. Voorafgaand aan die musical worden er in het kader van X-Change workshops georganiseerd.

Verder gaat X-Change Leiden door met bandcoaching. Dit biedt beginnende niet-westerse of cross-over bands de kans om onder begeleiding van een professionele docent aandacht te besteden aan het repetitieproces, podiumpresentatie, teksten en promotie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×