Rembrandt Gala 2003 in Huis ter Duin

De stichting Rembrandt Gala heeft voor de viering van het tweede, groots opgezette, Rembrandt Gala haar onderkomen gevonden in de regio, namelijk in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De belangstelling voor het Rembrandt Gala, na de succesvolle aftrap vorig jaar in Groenoord Plaza, is de afgelopen maanden enorm toegenomen, met name vanuit de regio. “Een locatie buiten Leiden benadrukt ook de uitstraling die Rembrandt heeft regionaal. Het is niet alleen een feest voor en van Leiden”, legt voorzitter van de stichting, Chris Verplancke de keuze voor Noordwijk uit.

De Fortis Bank heeft zich wederom gecommitteerd als hoofdsponsor van het Rembrandt Gala. “Wij zien in Rembrandt het product dat bij ons als bank past. Zeker gezien de internationale uitstraling die Rembrandt geniet op hoog niveau”, zo stelt regiodirecteur J. van den Bosch.

De overige sponsoren van het Rembrandt Gala zijn ook dit jaar weer de bedrijven, instellingen en particulieren die een tafel voor het Gala kopen. En ook dit jaar gaat de opbrengst van de avond naar het Leidse fonds ‘Internationale Rembrandtviering 2006’. In dat jaar viert namelijk heel Nederland de 400ste verjaardag van Neerlandsch grootste schilder.

De invulling van de avond van het Rembrandt Gala is ook dit jaar bijzonder spannend en gevarieerd. Was er vorig jaar aansluiting gezocht bij Leyden Art Fair in de Groenoordhallen, dit jaar vullen het veilinghuis Christie’s uit Amsterdam en Rembrandtkenner en handelaar Theo Laurentius (ook bekend van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch) het kunstzinnige deel van de avond. Beiden hebben hun medewerking aan de stichting Rembrandt Gala toegezegd tot en met het laatste grote gala in 2006 in de Pieterskerk in Leiden.

De muzikale omlijsting wordt dit jaar onder meer verzorgd door de winnaar van de Koningin Elisabeth Wedstrijd in België en de dames van Dutch Divas. Voor deze avond heeft Grand Hotel Huis ter Duin de mogelijkheid toegezegd dat gasten van het Rembrandt Gala tegen een aangepaste prijs in het hotel kunnen overnachten.

De officiële kick-off van het Rembrandt Gala 2003 op 6 maart, om 15.00 uur in Grand Hotel Huis ter Duin, wordt gedaan door Harry Groen (VVD), de Leidse burgemeesterskandidaat en oud-wethouder uit Amsterdam. Dit om de relatie Amsterdam-Leiden te benadrukken. Verplancke: “Amsterdam en Leiden hebben immers beiden vanuit de historie veel met Rembrandt van Rijn.” Groen zal die middag onder andere het nieuwe Rembrandtlogo van de stichting onthullen en meer van het programma bekendmaken.

Leiden rembrandtgala


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×