PvdA-raadslid Marije van den Berg staakt.

PvdA-raadslid staakt uit onvrede

PvdA-raadslid Marije van den Berg staakt. Morgen(donderdag)avond zal ze daarom niet verschijnen bij de commissievergadering Ruimte & Groen. Met een bericht op haar weblog meldt ze zich af bij de commissievoorzitter, VVD-er de Lange: “Beste Leendert, Ik zal er niet bij zijn, morgen bij Ruimte en Groen. De PvdA is wel aanwezig: Dick neemt de honneurs waar, en gaat hem, gezien de agenda, wonderwel lukken”. Van den Berg ziet geen enkel politiek onderwerp op de agenda en haakt daarom uit protest af.

…ik moet je zeggen dat ik me ontzettend gefrustreerd voel over de inhoud van de avond. Twee hamerpunten, een punt over Roomburg waar ík de politiek niet van inzie, twee nota’s vaststellen t.b.v. inspraak, terwijl die daar al lang liggen omdat het college er al toe heeft besloten, een activiteitenschema, en een informatief punt over moties waarvan de secretaris a.i. mij niet kon vertellen wat er nu de bedoeling van is,” zo motiveert ze haar staking. Ze krijgt bijval voor haar actie van enkele bezoekers van de site. Onder andere van PvdA-wethouder Hans Buijing, die haar uitnodigt om in ‘zijn’ commissie Sociale Infrastructuur over het oderwerp ‘Wonen’ te komen meepraten.

Kritiek is er ook. Van duo-raadslid Frank de Wit (D66) bijvoorbeeld: “Als je graag over andere onderwerpen wilt praten en je wilt agendabepalend zijn als raadslid waarom zet je die onderwerpen dan niet in overleg met je voorzitter op de agenda van ruimte en groen?,” zo vraagt de Wit zich af. Het antwoord / de reactie van Marije van den Berg daarop, verwacht de redactie van Sleutelstad.nl onder dit bericht.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×