Zwagerman op Leids Studiefestival

Aanstaande zaterdag wordt van 10.00 tot 16.00 uur in de Pieterskerk weer het Leids Studiefestival georganiseerd. Joost Zwagerman, dit jaar gastschrijver bij de Universiteit Leiden, interviewt vier Leidse wetenschappers over nieuwswaardige aspecten van hun vak en wordt bovendien zelf geïnterviewd door Peter van Zonneveld. Tussen de interviews door gaat Joost Zwagerman signeren.

Ook dit voorjaar biedt de Universiteit Leiden vwo-leerlingen uit heel Nederland weer de gelegenheid alles te weten te komen over studies, studeren en studentenleven aan de Universiteit Leiden. Op zaterdag 8 maart, van 10.00 tot 16.00 uur, kunnen zij het Leids Studiefestival bezoeken.

Sinds het festival in de Pieterskerk wordt georganiseerd (najaar 1999), neemt het bezoekersaantal nog ieder jaar toe. De universiteit verwacht meer dan 2000 bezoekers. In september is het bachelor- en mastersysteem van start gegaan. Daarbinnen hebben studenten de mogelijkheid twee studies te combineren in een major-minor-constructie. Over de mogelijkheden binnen de bachelor-masterstructuur en de meer dan 50 major-minor-combinaties kunnen aankomende studenten zich uitgebreid laten voorlichten door studenten en docenten, op de studiemarkt en d.m.v. workshops en presentaties.

Op de informatiemarkt kunnen a.s. studenten zich verder laten informeren over:
– studie en studiekeuze; er zijn 60 computers aanwezig voor het doen van een
studiekeuzetest
– loten, inschrijving, toelating, studiefinanciering en de introductieweek
- stages en studies in het buitenland
– het studentenleven, studentencentrum Plexus en de stad Leiden
- stage en werk
- het studiehuis: wat kan Leiden voor vwo-leerlingen betekenen?

In de verschillende workshops ‘Examentips’ leren 5- en 6-vwo-leerlingen zich beter voorbereiden op hun eindexamen.

Programma:
11.15 uur Dr. P.A.W. van Zonneveld interviewt Joost Zwagerman
Over schrijven en cult

Joost Zwagerman interviewt:
12.15 uur Prof. mr. Th.A. de Roos (rechten)
Over harde klappen en stille tochten
12.45 uur Prof. dr. I.A. van Berckelaer-Onnes (pedagogiek)
Over autisme en opvoeding
13.45 uur Dr. G.J.R. Maat (geneeskunde)
Over misdrijven en puzzelen met botten
14.15 uur Prof. dr. C.W.J. Beenakker (natuurkunde)
Over tijdreizen en het oplossen van onoplosbare problemen

Leiden studiefestival


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×