Internationale Vrouwendag in Het Leidse Volkshuis

Zaterdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag in Het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk. Vanaf 19.30 uur is de deur open voor iedereen die die dag mee wil vieren. De toegang is gratis. Op het programma staan onder meer de film Fem.doc en een debat: Van Dolle Mina tot genderbender, wat betekent het feminisme voor vrouwen van nu? Verder workshops, zang en een feest met DJ Angelique. Burgemeesterskandidaat Lenferink zal waarschijnlijk ook aanwezig zijn, Harry Groen heeft afgezegd wegens het overlijden van zijn zus eerder deze week.

Programma

  • ‘Er welt een traan’
  • Fem.doc, een film over de Tweede Feministische Golf en vragen aan jonge vrouwen van nu naar de betekenis en relevantie daarvan
  • Van Dolle Mina tot genderbender, wat betekent het feminisme voor vrouwen van nu? Met filmmaaksters Josien Pieterse en Maartje Liebregts, Anneke Ribberink, gepromoveerd op de Tweede Feministische Golf, PvdA Tweede Kamerlid Khadija Arib en de zaal. Ook zullen de beide kandidaten voor het burgemeesterschap vragen worden gesteld over vrouwenemancipatie/8 maart.
  • – Feminenza workshop: wat is de derde emancipatiegolf?
    – Workshop Somalische vrouwen over vrouwenbesnijdenis
    – Koerdische programma in de grote zaal: muziek en zang met eigen instrumenten, dansworkshop
  • DJ Angelique!
Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×