PvdA inventariseert overlast bij station De Vink

Veel mensen voelen zich onveilig op de stations Voorschoten en Leiden De Vink. De pas geplaatste alarmzuilen op De Vink werden binnen een week na plaatsing vernield. Fietsendiefstal, vernielingen en geweldsdelicten komen regelmatig voor. De PvdA afdelingen Leiden en Voorschoten vinden dat de onveiligheid van de stations snel moet worden aangepakt. Zij roepen treinreizigers op om vernieling, overlast en andere zaken melden. De PvdA is daarom in de spitsuren van vrijdag 7 en op maandag 10 maart aanwezig op station De Vink om reizigers daarover te informeren.

Ferry Rondagh, fractievoorzitter van de PvdA in Voorschoten over de oproep om overlast te melden: “De politie Hollands Midden zegt dat het aantal meldingen met betrekking tot beide stations juist is afgenomen. Maar dat betekent niet dat de problemen zijn verminderd. Uit de signalen die wij krijgen, blijkt dat de situatie juist is verslechterd. Waarschijnlijk is er sprake van ‘meldingsmoeheid’, omdat het lijkt alsof er toch niet wordt gereageerd. Wij roepen reizigers op toch vooral melding te maken van feiten die niet door de beugel kunnen. De politie bepaalt haar inzet op het aantal meldingen. Melden heeft dus wel degelijk zin.”

De PvdA is vrijdag 7 maart van 16.00 uur tot 19.00 uur en maandag 10 maart van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 16.00 uur tot 21.00 uur aanwezig op station De Vink.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×