Harry en Henri tijdens het op één na laatste burgemeestersdebat voor het referendum op 11 maart (Foto's: Chris de Waard).

Harry Groen: "Falende wethouders de laan uit"

Tijdens een drukbezocht burgemeestersdebat in De Waag, er kwamen ruim 300 bezoekers naar het debat dat door het Leidsch Dagblad was georganiseerd, viel vooral een scherpe tegenstelling tussen Harry Groen en Henri Lenferink op, waar het gaat om de vraag wat voor soort burgemeester Leiden nodig heeft. Eén van de stellingen luidde ‘Leiden en het Leidse stadsbestuur hebben een strenge hand nodig’.

Daar waar PvdA-kandidaat Henri Lenferink zich vooral lovend uitliet over het huidige college en hamerde op het belang van samenwerken in teamverband, gaf Harry Groen de zittende wethouders een scherpe waarschuwing af.

“Op de eerste collegevergadering onder mijn leiding wil ik van alle wethouders drie zaken horen die ze perse aan het einde van deze collegeperiode geregeld moeten hebben. Slagen ze daar niet in, dan is het einde oefening.” Het collegeprogramma is Groen veel te breed. “Het is net kippenvoer,” vond Groen: “Je strooit het door de stad en iedereeen kan er wel iets uitpikken.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×