SP-senator Driek van Vugt: "niet herkiesbaar" (Foto: Chris de Waard).

Driek van Vugt niet herkiesbaar

SP-senator Driek van Vugt heeft zich niet verkiesbaar gesteld voor de Eerste Kamer. Vier jaar geleden werd de Leidenaar als jongste senator in de Eerste Kamer gekozen. Van Vugt blijft wel politiek actief. Hij wordt landelijk voorzitter van ROOD; de jongerenorganisatie van de SP.

De Senaat wordt, net als de Tweede Kamer, de gemeenteraad en de Provinciale Staten eens in de vier jaar gekozen. Dit gebeurt binnen drie maanden na de verkiezingen voor Provinciale Staten. De 75 leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de leden van de twaalf Provinciale Staten. Doordat de Eerste-Kamerleden niet rechtstreeks door de burgers worden gekozen, staan ze wat verder van de dagelijkse politiek af. Ook voeren ze geen verkiezingscampagne.

De nieuwe Eerste Kamer wordt gekozen op 26 mei. Tijdens de plenaire vergadering van 3 juni wordt afscheid genomen van vertrekkende Eerste-Kamerleden. De installatie van de nieuwe Kamerleden vindt plaats op 10 juni.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×