Omstreden seksbord opnieuw gestolen

Voor de derde keer in een aantal maanden tijd is het seksreclamebord (‘Wil je weten hoe ik rij?’) langs de A4 bij Roelofarendsveen gestolen. Een anonieme vrouwengroep zegt achter de diefstal te zitten. De vrouwengroep laat weten het bord, waarop twee half blote dames een 0906-seksnummer aanprijzen, te hebben weggehaald in het kader van de Internationale Vrouwendag afgelopen zaterdag. Volgens hen zet dergelijke reclame aan tot (seksueel) geweld tegen vrouwen.

Na de eerste diefstal van het omstreden bord heeft exploitant Administratie Tele-Info een meer gekuist exemplaar neergezet. Op het oude bord maakten twee schaars geklede dames de weggebruikers met de slogan ‘Wil je weten hoe ik rij?’ attent op een 0906-nummer. Op het nieuwe bord was de tekst veranderd in ‘Wil je het ook weten?’.

De reclame kwam de afgelopen tijd geregeld in het nieuws. Na vele klachten oordeelde de Reclamecodecommissie vorig jaar dat het bord weg moest. De reclame was volgens de commissie ‘opdringend en schokkend’. De zaak bereikte zelfs de Tweede Kamer, waar minister De Boer (Verkeer) oordeelde dat hij het bord niet kon laten verwijderen.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×