Congres over de Vrijmetselarij

In Nederland bevinden zich unieke collecties met materiaal over de geschiedenis van de Vrijmetselarij. Bovendien is bij de Universiteit Leiden een bijzondere leerstoel gevestigd, getiteld ‘Vrijmetselarij als geestesstroming en sociaal-cultureel Europees verschijnsel. Op 14 maart kan men kennismaken met de geschiedenis van de vrijmetselarij in Nederland en de wetenschappelijke benadering ervan. Het thema van het congres is dan ook “Een kennismaking met de wetenschappelijke studie van een ‘geheim’ genootschap”.

Deskundigen uit verschillende vakgebieden maken duidelijk hoe een ‘geheim’ genootschap diverse aspecten van onze cultuur heeft beïnvloed en waarom onderzoek naar vrijmetselarij belangrijk is. Bekende controverses komen aan de or-de, zoals de houding tegenover vrouwen, lidmaatschap van leden van het koningshuis, de economische netwerken en de vervolging van vrijmetselaren in de Tweede Wereldoorlog. Vrijdag 14 maart: 9.00-17.30 uur.

Cleveringaplaats 1 te Leiden, Gebouw 117 zaal 11.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×