Helft COC-bestuur treedt af

Drie van de zeven bestuursleden van het COC Leiden treden aanstaande maandag af tijdens de ledenvergadering van de belangenvereniging voor homosexuele mannen en vrouwen in de Leidse regio. Half februari bleek al dat er grote meningsverschillen bestonden binnen het bestuur. De ledenvergadering werd toen afgebroken en de leden naar huis gestuurd. “Een bestuur dat in een zodanige crisis verkeert, kan niet samen plannen presenteren en verantwoording afleggen,” heette het toen. De afgelopen weken is intensief gesproken over de manier waarop het COC bestuurd moet worden, maar dat leidde niet tot overeenstemming. “Het is voor de huidige bestuursleden onmogelijk om vanuit een gemeenschappelijke basis te blijven besturen,” zo luidt de gemeenschappelijke verklaring van blijvende en vertrekkende bestuursleden.

De vertrekkende bestuursleden benadrukken in een verklaring aan de leden dat er geen vertrouwensbreuk is met de rest van het bestuur. “Om goed te kunnen samenwerken is wederzijds vertrouwen in eenieders inzet voor en betrokkenheid bij de vereniging essentieel. Wij durven te zeggen dat dat vertrouwen in eenieders inzet en toewijding voor alle bestuursleden onderling geldt”.

Wel zijn er onoplosbare meningsverschillen over de manier waarop de vereniging geleid moet worden: “Hoe en wat overleg je met elkaar? Wanneer ondersteun je elkaar en wanneer valt iets echt onder één portefeuille? Waar wil en mag je elkaar op aanspreken? Hoe hoog mogen of moeten wederzijdse verwachtingen zijn? Op deze vragen kunnen de huidige zeven bestuursleden niet één gemeenschappelijk antwoord formuleren. De meningen hierover lopen grondig uiteen”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×