Leiden moeten pluimvee 'ophokken'

In verband met de vogelpest moeten in heel Nederland zogenaamde ‘hobbykippen’ binnen gehouden worden. Het ‘ophokken’ geldt niet alleen voor kippen, maar ook voor kalkoenen, parelhoenders, eenden, ganzen, zwanen, kwartels, duiven, fazanten, pauwen, patrijzen en loopvogels (struisvogels, emoes en nandoes). De gemeente Leiden heeft al het pluimvee in de kinderboerderijen en hertenkampen inmiddels naar binnen gebracht. Dat meldde vogelwethouder Van der Sande vanmiddag. ‘Wilde’ eenden, ganzen en zwanen vallen niet onder de regeling. Er wordt grofweg een scheiding gemaakt tussen dieren met en zonder duidelijke eigenaar.

Leiden vogelgriep


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×