Koor uit Buffalo City in Leidse Schouwburg

Op dinsdag 1 april vindt om 20.15 uur in de Leidse Schouwburg de première plaats van ‘Black Easter, een ander passieverhaal uit Zuid-Afrika’. Contacten, gelegd vanuit de stedenband Leiden-Buffalo City, hebben ertoe geleid dat het Eastern Cape Choir uit Buffalo City in april een tournee maakt langs Nederlandse theaters met een eigen vertolking van het passieverhaal.

De koorleden zijn afkomstig uit de townships (krottenwijken, onstaan onder het Apartheidsregime) rondom Buffalo City.
Het programma, bestaande uit gospels, strijd- en lijdensliederen, prachtige paasliederen, spirituals, dans en percussie, heeft een grote emotionele lading. De Leidse première is een mijlpaal in de 5-jarige geschiedenis van de stedenband Leiden-Buffalo City.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×