Foto's: Marjo Heemskerk.

Ruim honderd deelnemers fakkeltocht

Vrijdag hebben ruim honderd mensen meegelopen in de fakkeltocht tegen racisme. Met de fakkeltocht werd de antiracismeweek in Leiden afgesloten. Na afloop was er een multiculturele maaltijd voor de deelnemers in Diakonaal Centrum de Bakkerij. De maaltijd was bereid door het Iraakse echtpaar Jalal.

De tocht ging door het centrum van Leiden en eindigde op het Stadhuisplein bij de Wensmuur tegen Racisme. Daar hield Jan Laurier, voorzitter van Leiden, Stad van Vluchtelingen, een toespraak. Daarin wees hij op het belang van het houden van activiteiten tegen racisme. “Dat is geen folklore, maar bittere noodzaak”, aldus Laurier: “Dat blijkt wel uit het feit dat de Wensmuur binnen een dag met racistische leuzen werd beklad’.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×