Mislukte bankovervallen in Opsporing Verzocht

De politie doet maandagavond in het AVRO-programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep doen naar aanleiding van twee overvalpogingen op een bank in Leiderdorp en één in Alphen aan den Rijn.

Op woensdag 6 november even na 09.00 uur hebben vermoedelijk twee mannen geprobeerd om de Rabobank aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp te overvallen. De verdachten hebben een ruit aan de zijde van de kassaruimte ingeslagen om binnen te komen. De verdachten zijn er vervolgens op een bruine herenfiets vandoor gegaan.

Op dinsdag 31 december vond een mislukte overval plaats op de ING-bank aan de Castellumstraat in Alphen aan den Rijn. Omstreeks 08.40 uur probeerden twee gemaskerde personen het pand binnen te komen door een ruit aan de zijde van de Paradijslaan in te slaan met een slagvoorwerp. Vermoedelijk was één van de personen in het bezit van een vuurwapen gelijkend voorwerp. De mannen zijn het pand niet binnen geweest maar zijn er rennend vandoor gegaan in de richting van het nieuwe stadshuis, de Stevinstraat.

Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×