Wethouder Pechtold (rechts) vertelt welke veranderingen er ophanden zijn binnen de Leidse voetbalwereld (Foto: Chris de Waard).

Voetbalclubs fuseren

Een aantal Leidse voetbalverenigingen gaat fuseren. Dat heeft wethouder Alexander Pechtold (sport) vanmorgen op een drukbezochte persconferentie, waarbij ook de voetbalbestuurders en een afvaardiging van de KNVB aanwezig waren, bekendgemaakt. Al maanden sleepten de gesprekken tussen de verschillende verenigingen zich voort, zonder dat men eruit kwam. Pechtold dreigde daarop in te zullen grijpen. De fusies zouden dan worden opgelegd.

Deze gedwongen fusies zijn nu van de baan, maar die stok achter de deur heeft er, samen met een bedrag van 1,5 miljoen euro voor een flink aantal aanpassingen aan velden en accomodaties, wel voor gezorgd dan de clubs nu vrijwillig samengaan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×