A4 uren gestremd door wegverzakking

Op de A4 is donderdagmorgen in de richting van Amsterdam een wegverzakking ontstaan. De rechterrijstrook werd ter hoogte van Roelofarendsveen afgesloten, waardoor nog maar een rijstrook beschikbaar was voor het verkeer. In de directe omgeving wordt gewerkt aan de ondertunneling van de A4 voor de komst van de hogesnelheidslijn (HSL-zuid). De verzakking is volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat waarschijnlijk veroorzaakt door heiwerkzaamheden voor de verbreding van de A4 naar drie rijstroken. Er volgt nog nader onderzoek naar de precieze oorzaak van de verzakking.

Rijkswaterstaat is na de ochtendspits begonnen met het repareren van de weg. De ANWB meldde eerder dat de snelweg bij Roelofarendsveen in het verleden vaker kampte met ontoelaatbare oneffenheden in het wegdek. Volgens Rijkswaterstaat valt dat erg mee. ,,Dit is de eerste keer dat daar een rijstrook verzakt. Enkele maanden geleden is er wel een verzakking geweest van de vluchtstrook.”

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×