Hoofddocent politicologie Bart Tromp.

Politicologen in Leiden willen van Tromp af

De positie van het prominente PvdA-lid Bart Tromp als hoofddocent politicologie aan de Universiteit in Leiden staat ter discussie. Zijn collega-politicologen hebben een ontslagprocedure aangespannen, omdat Tromp teveel tijd zou besteden aan nevenwerkzaamheden en daardoor te weinig zou toekomen aan zijn eigenlijke werk. Tromp verzet zich tegen een eventueel ontslag en het college van bestuur moet hierover gaan beslissen.

Tromp was in 2001 kandidaat-partijvoorzitter van de PvdA, maar die functie ging naar zijn toenmalige collega aan de Leidse universiteit, Ruud Koole. Laatstgenoemde nam daar onbetaald verlof in verband met zijn voorzitterschap.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×