Enorme diesellekkage na ongeval met trekker

Een 34-jarige Alphenaar is donderdagmorgen om 09.10 uur met zijn trekker en oplegger geschaard op de N11. De bestuurder reed over de N11 in de richting van Leiden en remde ter hoogte van de Heineken Brouwerij te laat voor het filerijdende verkeer voor hem. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde de man naar rechts. De trekker begon hierdoor te scharen tegen de oplegger, waarna het voertuig gedeeltelijk in de berm terecht kwam. Er ontstond schade aan de berm maar ook aan de tank van de trekker waarna er een grote hoeveelheid diesel weglekte. De chauffeur bleef ongedeerd.

Door het takelen van de trekker zijn beide rijstroken van de N11 voor ongeveer een half uur afgezet voor het verkeer. Hierna werd alleen de linkerrijstrook vrijgegeven. De brandweer kwam ter plaatse en heeft onder andere de lekkende tank gedicht. Het afgraven van de vervuilde grond en het plaatsen van nieuwe grond heeft de hele dag geduurd.

Er ontstond een lange file wat leidde tot sluipverkeer via de Rijndijk. De Rijndijk was echter wegens wegwerkzaamheden afgesloten en alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeers. Dat leidde tot een behoorlijke verkeerschaos.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×