De winnaars van de gouden Groet; Het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim.

Groeten Uit… kasteel Oud-Poelgeest

Op 4, 5 en 6 april vond het festival “Groeten Uit…” plaats in en om kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Het hele weekend stond in het teken van muziek, dans, theater, cabaret, schilderkunst, fotografie en beeldende kunst.

20 Vrijetijdskunstenaars uit Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Sassenheim, Voorhout, Warmond en Zoeterwoude streden hierbij om de Gouden Groet, de ereprijs voor de beste, mooiste en spannendste vrijetijdskunstuiting van de regio. Festival Groeten Uit… is georganiseerd door Kunstgebouw, Stichting Kunst en
Cultuur van Zuid-Holland, en ondersteund door de provincie Zuid-Holland uit het Actieprogramma Cultuurbereik.

Een klein kasteeltje met prachtige zalen, twee grote compleet ingerichte theatertenten, een park vol bloeiende narcissen en bosanemonen, een koude wind en een vrolijke festivalsfeer: in die setting lieten de twintig groepen en individuele deelnemers van het project Groeten Uit … het publiek zien en horen wat hun samenwerking met een coachende professionele kunstenaar heeft opgeleverd. En dat was niet gering.

“Er was zichtbaar en hoorbaar gewerkt aan houding en beweging, timing, stemvorming, het terugbrengen van ideeën en teksten tot de essentie, nieuw repertoire, combinaties met andere disciplines en technische beheersing. Als het gaat om kunst mogen smaken gelukkig verschillen, maar dat de vrijetijdskunst in de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek talent en kwaliteit biedt, heeft het Festival Groeten Uit … dubbel en dwars bewezen!,” aldus de organisatie.

De jury die de mooiste, beste of spannendste presentatie uit dit gevarieerde aanbod moest kiezen, heeft dan ook een zware taak gehad. Ze moesten letterlijk appels met peren vergelijken. De juryleden hebben vooral gelet op vitaliteit, originaliteit, theatraliteit en zeggingskracht. De meerwaarde die de samenwerking tussen coach en ‘pupil’ opleverde, speelde bij hun keus een belangrijke rol. De winnaar van Groeten Uit de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek is het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim. De jury vond van hun presentatie: ze stonden, ze wisten wat ze zongen, fantastisch.

Het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim ontving uit handen van de juryvoorzitter de Gouden Groet, een wisseltrofee, die bij de volgende aflevering van Groeten Uit … in 2005 overgedragen wordt aan de winnaar uit een andere regio. Op de website //www.ardito.nl/ is een sfeerimpressie te zien van het festival.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×