In 1999 werd de eerste editie van de Leidse Sloepenrace gehouden (Archieffoto: Chris de Waard).

Vijfde Sloepenrace bij Beestenmarkt

Vandaag vindt de vijfde Leidse Sloepenrace plaats. De deelnemende sloepen worden ’s ochtends vanaf 9.00 uur vanaf de Beestenmarkt te water gelaten. Tussen 10.45 en 12.00 uur zijn de sprintwedstrijden tussen het waterpodium bij de Hoogstraat en de Blauwpoortshaven (Beestenmarkt). Van 12.45 tot 15.15 uur gaan de sloepen de strijd aan op lange afstand. De afstandsrace start vanaf de Blauwpoortshaven en voert langs het Galgewater, de Rijn, het Korte Vlietkanaal, de Vliet, Rijn-Schiekanaal, de Zijl, de Oude Rijn, de Herengracht, de Nieuwe Rijn, de Rijn en het Galgewater tot aan de Blauwpoortsbrug. De Sloepenrace wordt georganiseerd door de KWV De Kaag.

Tijdens de sloepenrace geldt voor de Rijn tussen Visbrug/St. Jansbrug en Bostelbrug, het Galgewater tussen Rembrandtbrug en Blauwpoortsbrug en de Blauwpoortshaven tussen Blauwpoortsbrug en Turfmarktbrug een vaarverbod. Op de langeafstandsroute geldt geen vaarverbod, maar de overige boten dienen wel rekening te houden met vaartuigen van deelnemers en supporters.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×