Nederlandse scholieren ontsnappen aan busbrand België

Een groep van 101 scholieren van het ROC Leiden heeft maandagmorgen op tijd kunnen ontsnappen uit een touringcar die in België in brand was gevlogen. Volgens de Vlaamse tv waren er wel vijf lichtgewonden onder de tieners. Bovendien raakte een van de docenten bij het ongeval lichtgewond. De bus vloog in brand nadat een bestelwagen er achterop was gereden. De chauffeur van die wagen is overleden. Het slachtoffer is volgens de Belgische verkeerspolitie in zijn voertuig verkoold.

Het ongeluk gebeurde rond negen uur op de E17 tussen Antwerpen en Gent, ter hoogte van Sint-Niklaas. Daar stonden de twee bussen die de leerlingen naar Parijs zouden vervoeren, stil op devluchtstrook wegens een technisch defect.

De leerlingen van het ROC Leiden, van de afdeling Toerisme, waren op weg naar Parijs voor een studieweek. De werkweek is inmiddels afgelast. De leerlingen en docenten werden opgevangen in een crisiscentrum in het koninklijk atheneum van Sint-Niklaas en zijn inmiddels op weg naar hun school aan het Lammerschanspark, waar ze volgens het ROC rond vier uur worden verwacht.

“We zijn vanmorgen allemaal zeer geschrokken en aan de andere kant allemaal opgelucht dat het nog zo goed is afgelopen”, zo reageerde A. Mink, hoofd communicatie van de school. “Direct na het ongeval is ons noodplan in werking getreden en hebben we de ouders van de leerlingen – voorzovermogelijk – ingelicht. Verder hebben we drie informatienummers ingesteld. Tevens hebben we hier op school een ruimte gecreëerd voor opvang van ouders en familieleden en straks ook voor de leerlingen en docenten die uit België komen.”

Volgens Mink komen de lichtgewonden ook meteen mee terug. Hun verwondingen lopen uiteen van een gebroken neus, een gat in het hoofd tot nekklachten.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×