Boze beleggers leggen zich neer bij splitsing Dexia

Boze leasebeleggers gaan niet in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de bank Dexia in Leiden zich mag opsplitsen. Dat hebben de Stichting Leaseverlies en de Consumentenbond maandag gezegd. Ook de Stichting Eegalease, opgericht om namens de partners van gedupeerde beleggers een schadevergoeding van Dexia te claimen, legt zich neer bij het besluit van de rechter. Beide stichtingen, waarin ontevreden leasebeleggers zijn verenigd, nemen genoegen met de uitspraak dat het moederbedrijf Dexia zonodig moet opdraaien voor claims tegen dochteronderdelen.

“De rechter heeft met deze uitspraak de eerdere garantie die Dexia heeft afgegeven, verder versterkt”, aldus een woordvoerder. Het financiële concern zal zijn activiteiten in Nederland opdelen in de zakenbank Kempen & Co en Dexia Bank Nederland.

Beleggers die geld hebben verloren met leasecontracten van Dexia tekenden eerder bezwaar aan tegen deze plannen. Zij vreesden dat de operatie hun schadeclaim in gevaar zou brengen, omdat de geldmachine Kempen & Co wordt losgekoppeld van Dexia.

Bij Dexia lopen diverse claims van boze beleggers. Zij vinden dat ze verkeerd zijn voorgelicht over leaseproducten die luisteren naar namen als de Winstverdriedubbelaar. Veel beleggers hebben geleend geld in deze producten gestoken. Door de koersverliezen op de effectenbeurzen hebben ze geen winst gemaakt en blijven ze met schulden zitten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×