Wireless Leiden wint internetprijs

De Stichting Wireless Leiden heeft dinsdag in de RAI de Vosko Trofee voor Jonge Netwerkstrij­ders 2003 in ontvangst genomen. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse ICT & Networking Event/de Nationale ICT Week. De winnaars kregen de trofee en een geld­be­drag van 7.000 euro voor hun draadloze internet-initiatief in Leiden.

Het Waddinxveense bedrijf Vosko Networking, leverancier van datacommunicatie netwerken, stelt de trofee en geldprijzen ieder jaar beschikbaar om bijzondere initiatieven op het gebied van internet te stimuleren.

Van de vele inzendingen had de Stichting Wireless Leiden dit jaar in de ogen van de jury het best aan de criteria voldaan. De initiatiefnemers achter de Stichting Wireless Leiden zijn Huub Schuurmans, Jasper Koolhaas en Marten Vijn. In korte tijd realiseerden zij met vrijwilligers en tegen kostprijs een draadloos IP netwerk met draadloze backbone links, routing en WiFi access voor bedrijven en organisaties in Leiden. Een toepassing die volgens de jury op z’n minst landelijke vervolg krijgt.

Eervolle vermeldingen bij de uitreiking van de trofee, waren er voor Clustervision (bouwer van supercomputer-clusters op basis van Linux),  de wereldwijde nieuwsdienst Euromedia van Monique van Dusseldorp, COAX: een gebruikersvereniging van internet via KabelTV en Telebaby (een internet doorkijk op couveusebaby’s in UMC). De initiatiefnemers van deze projecten ontvingen een oorkonde en een bedrag van 2.000 euro. In zijn dankwoord richtte Jasper Koolhaas, voorzitter van de Stichting Wireless Leiden, zich tot alle vrijwilligers, sponsors, families van de vrijwilligers en de organisaties die meehelpen. “We gaan de prijs gebruiken om het netwerk verder uit te bouwen en waarschijnlijk ook voor een ‘wireless community dag’, die wij dit najaar willen organiseren”, zei Koolhaas.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×