Dronken automobilist botst twee keer op lantaarnpaal

De politie heeft zaterdagavond een 39-jarige automobilist uit Zoeterwoude aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man was omstreeks 23.40 uur op de Leidseweg in Voorschoten tegen een lantaarnpaal gereden en vervolgens doorgereden richting Leiden. Bij de lantaarnpaal werd een koplamp van de auto aangetroffen. Op de Europaweg in Leiden werd de auto tegen een tweede lantaarnpaal aangetroffen. De Zoeterwoudenaar was inmiddels met een bloedende hoofdwond weggelopen in de richting van Zoeterwoude. De politie hield hem verderop op de Europaweg aan.

De man is door ambulancepersoneel onderzocht en overgebracht naar het LUMC waar een bloedproef werd afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. Tevens werd de auto inbeslaggenomen en kreeg hij een rijverbod van 24 uur.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×