Het Leidse VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (Foto: Novum Nieuws).

OM ziet af van vervolging Hirsi Ali

De officier van justitie van het arrondissements-parket Amsterdam heeft besloten geen vervolging in te stellen naar aanleiding van de uitlatingen van de Leidse VVD-politica Ayaan Hirsi Ali over Mohammed. “Geconstateerd kan worden dat mevrouw Hirsi Ali zich kritisch heeft uitgelaten over de godsdienst de Islam en daarbij tevens kritiek heeft geleverd op (opvattingen en gedragingen van) Mohammed. In beginsel valt kritiek op opvattingen en gedragingen van een groep mensen niet onder de werking van art. 137c Sr. Dat is slechts anders indien in die kritiek tevens conclusies ten aanzien van die groep mensen worden getrokken en daardoor de waardigheid van die groep miskend”, zo luidt de verklaring van het OM.

“In de kritiek van mevrouw Hirsi Ali liggen geen conclusies besloten ten aanzien van moslims en wordt de waardigheid van hen als groep niet miskend. Op grond hiervan komt de officier van justitie tot de conclusie dat mevrouw Hirsi Ali geen strafbaar feit heeft gepleegd en derhalve zal hij ook geen strafvervolging instellen”.

Hirsi Ali deed haar uitlatingen in een interview in het dagblad Trouw van zaterdag 25 januari 2003.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×