SVMV: "Woningbouw op vliegkamp Valkenburg niet aan de orde"

De nieuwe coalitie-partijen in Zuid-Holland hebben in hun coalitie-akkoord vastgelegd dat zij de Bollenstreek groen willen houden en liever huizen bouwen op vliegkamp Valkenburg of in de Haarlemmermeerpolder. Na de aankondiging dat deze bouwlocaties de komende jaren worden onderzocht, verschijnen er op verschillende nieuws-websites al koppen als “Toch bebouwing vliegkamp” en “Geen Bollenstad, wel huizen op Valkenburg”. “De Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg (SVMV) betreurt deze overhaaste conclusies en suggestieve koppen,” zo laat de stichting bij monde van secretaris Marco Borst aan Sleutelstad.nl weten.

Borst: “Niet de provincie, maar de regering en de Tweede Kamer bepalen wat de toekomst voor het Zuid-Hollandse vliegkamp brengt. Met de huidige samenstelling van de Tweede Kamer betekent dit dat er nog steeds een meederheid voor handhaving van Marinevliegkamp Valkenburg bestaat. Nu er bovendien toenemende kansen zijn voor een nieuwe regering waarin CDA en VVD met een derde partij zullen deelnemen, is de kans groot dat het standpunt van het huidige demissionaire kabinet Balkenende (namelijk handhaving van het vliegkamp) overeind blijft. Daarnaast lijkt het welhaast ondenkbaar dat de landelijke bestuurders kiezen voor sluiting van Valkenburg: een miljoenen kostende verhuizing past niet in een regeerakkoord waarin wordt vastgelegd dat er miljarden moeten worden bezuinigd”.

De SVMV wijst er verder op dat met name de Statenfractie van de VVD voor de Statenverkiezingen een campagne heeft gevoerd, waarin bebouwing van het vliegkamp onbespreekbaar was. Dat nu ook de handtekening van de VVD onder dit coalitie-akkoord staat vindt de SVMV kiezersbedrog. Met name in de gemeenten rond het vliegkamp boekte de VVD winst. “Kennelijk was het pluche erg aanlokkelijk, waardoor de stelligheid waarmee men zich als voorstanders van handhaving van het vliegkamp profileerde als sneeuw voor de zon verdween”.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×