PvdA, CDA en VVD vormen college Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft de komende vier jaar een college van Gedeputeerde Staten waarin PvdA, CDA en VVD samenwerken. Het dagelijks bestuur is ingekrompen van acht naar zes personen. Dat bleek vanmiddag tijdens de presentatie van het nieuwe college en een coalitieakoord in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Het coalitieakkoord is er een op hoofdlijnen. Veel zaken moeten nog concreet worden uitgewerkt. Zo is het nog niet bekend hoeveel ambtenaren hun baan verliezen en in welke stad of regio er een proef komt met gratis openbaar vervoer. Daarover moet de komende zomer meer duidelijkheid ontstaan. Uit het akkoord blijkt wel dat de provincie de komende jaren fors gaat bezuinigen, onder meer in de eigen organisatie. De provincie wil onder meer door efficiënter en soberder te gaan werken 17 miljoen euro bezuinigen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×