OM eist opnieuw celstraf tegen ex-schatkistbewaarder

K. Baarspul (49), de voormalige schatkistbewaarder van de provincie Zuid-Holland zou naar aanleiding van de Ceteco-affaire alsnog anderhalf jaar naar de cel moeten. Verder mag hij de komende vier jaar geen overheidsambt bekleden. Dat eiste het Openbaar Ministerie woensdag bij het gerechtshof in Den Haag waar het hoger beroep tegen Baarspul diende. De rechtbank in Den Haag veroordeelde Baarspul vorig jaar tot 240 uur werkstraf en drie maanden gevangenisstraf wegens fraude en het aannemen van steekpenningen. Zowel Baarspul als het OM ging tegen dat vonnis in beroep. De grotendeels ontkennende voormalige ambtenaar wil eerherstel en het OM vindt de straf te laag. Het OM had bij de rechtbank achttien maanden cel geëist.

Het OM beschuldigt Baarspul van geknoei met courtagenota’s van een bevriende zakenrelatie. Via deze geldmakelaar belegde de schatkistbewaarder in de tweede helft van de jaren negentig voor vele honderden miljoenen guldens kasgeld van de provincie. Het geld werd deels belegd in risicovolle projecten zoals in de Zuid-Amerikaanse winkelketen Ceteco. De geldmakelaar stond woensdag ook terecht. Die hoorde voor zijn aandeel in de fraude vijftien maanden cel tegen zich eisen.

Advertentie

Geen categorie ceteco


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×