Fietstocht langs de bloeiende bloembollen

Aanstaande zondag organiseert de Fietsersbond een gezellige fietstocht langs de bloeiende bloembollen. Vertrek is vanaf 10.00 uur bij de achterzijde van station Leiden Centraal. Door de Leidse Hout fietst men de stad uit. Via Voorhout en Noordwijk-Binnen leidt de route naar de duinrand van de Boswachterij Noordwijk. Dan dwars door de bollenvelden rond de Zilk en langs de Leidse Trekvaart, om over oude herenwegen langs de ruïne van Slot Teijlingen via Warmond weer terug te keren naar Leiden. De tocht is ongeveer 50 km. Op 10 mei is het de Landelijke fietsdag. Ook dan worden er in heel Nederland fietstochten gehouden.

De Fietsersbond is een belangenvereniging voor fietsers in de Leidse regio. Het gaat daarbij om goede fietsverbindingen, veiligheid van fietsers en voldoende voorzieningen voor fietsers. Elke eerste zondag van de maand is er een gezellige fietstocht in de omgeving. Iedereen die zich betrokken voelt bij de belangen van fietsers in Leiden is welkom.

De bijdrage voor niet-leden is 1 euro. Aanmelding vooraf is niet nodig. Meer informatie bij Eline Molijn: 071-5894333 of leiden@fietsersbond.nl. De volgende fietstocht is op zondag 1 juni door het duingebied van Meijendel en langs een aantal landgoederen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×