Sterke competitiestart A-Jongens Leiden Atletiek

De A-junioren en veteranen van Leiden Atletiek hielden zondag hun eerste ronde van de baancompetitie. De voorspelde regen bleef uit, maar een harde wind had duidelijk een invloed op de prestaties.

De eerste ronde van de A-competitie vond plaats bij C.A.V. Energie in Barendrecht. De Leidse jongens presteerden uitstekend met een 4e plaats in hun poule van 15 ploegen. Dave Klink was met 2.02.30 de snelste junior op de 800 meter en Richard Pleeth won de 3000 meter in 9.35.78. Ook goede individuele scores waren er voor B-junior Lukas van de Wetering op de 400 meter (54.16), Vincent Anker op de 1500 meter (4.28.34) en Benjamin Janssen die zijn discus 37.75 meter wierp. De Leidse meisjes, met minder ambities aan de start in Barendrecht, werden 13e in hun poule. Yvonne Blok zorgde met 1.45 meter bij het hoogspringen voor de hoogste individuele score.

Leiden Atletiek was gastheer voor de eerste ronde van de veteranencompetitie. Beide Leidse ploegen kwamen met 20 andere ploegen uit in de 1e klasse. De dames behaalden een 2e plaats in hun poule. De beste prestatie leverde Yvonne van Dorp met 5.17 meter bij het verspringen. De Leidse mannenploeg werd 6e in hun poule van 14 ploegen. Hier werden de meeste punten behaald door Theo Brusche (5.58 meter bij het verspringen), Mark Koopmanschap (17.21.85 op de 5000 meter) en Tony Pracht die zijn discus 33.81 meter wierp.

De 2e ronde van de A-competitie is op 22 juni in Beverwijk. De veteranen hebben hun tweede wedstrijd een week later in Santpoort. De stand na twee wedstrijden bepaalt wie er in de landelijke finale mogen aantreden.