Leidse zustersteden bezoeken de sleutelstad

Deze en volgende maand bezoeken delegaties uit de vijf zustersteden Leiden. De stedenband-werkgroepen en de gemeente hebben een uitgebreid programma samengesteld.

4 en 5 mei.Uit Oxford komen de Lord Mayor (burgemeester), leden van het stedenbandcomité en leden van het Royal British Legion (oudstrijders) om deel te nemen aan de Dodenherdenking op 4 mei. Op 5 mei vindt het traditionele jaarlijkse diner van de gasten en de vereniging Vrienden van Oxford plaats.

30 april – 3 mei. Uit zusterstad Toruñ (Polen) komt van 30 april tot 3 mei een divers samengestelde groep van 50 personen naar Leiden: muziekgroepen, een vrouwenemancipatiegroep, kunstenaars etc. Allen worden ondergebracht bij gastvrije Leidenaars. Voor alle bezoekers is er een toegesneden programma en de muziekgroepen treden op in Muziekhuis Q-bus (Middelstegracht 123) en café De Twee Spieghels (Nieuwstraat 11). De gemeente biedt op vrijdag een boottocht en een receptie met buffet aan.

9 mei.Op vrijdag 9 mei brengen vier vrouwelijke Raadsleden uit Juigalpa (Nicaragua) een bezoek aan Leiden. Zij hebben ontmoetingen met wethouder Rabbae en met Leidse vrouwelijke raadsleden. Ook bezoeken zij het ROC. Het ROC maakt plannen om het beroepsonderwijs in Juigalpa te ondersteunen.

9-21 mei. Uit Buffalo City (Zuid-Afrika) komen maar liefst twee delegaties. Van 9-21 mei volgen drie personen (waaronder de weduwe van de vermoorde anti-apartheidsactivist Steve Biko) een stage (o.a. bij de GGD) gericht op voorkoming en bestrijding van HIV/aids. Buffalo City is zwaar getroffen door de ziekte aids.

18-31 mei. Van 18-31 mei loopt een delegatie van vier personen stage op het gebied van bestrijding van jeugdcriminaliteit. Ze bezoeken o.a. diverse gemeentelijke afdelingen.

27-29 juni. Uit Krefeld komt van 27-29 juni het orkest van het Gymnasium am Moltkeplatz op bezoek, als gast van het Jeugdsymfonieorkest van Muziekschool Leiden en Omstreken. Dit bezoek is een vervolg op een zeer geslaagd bezoek dat het Jeugdsymfonieorkest in 2002 aan Krefeld bracht. Alle bezoekers worden bij gastgezinnen ondergebracht. Op zondagmiddag 29 juni is er een gezamenlijk concert in de Petruskerk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×