Gratis spitsbus tussen Den Haag en Leiden

De provincie Zuid-Holland begint per 1 januari 2004 een proef van een jaar met gratis busvervoer tussen Den Haag en Leiden. Onderhandelingen met vervoersbedrijf Connexxion over een spitslijn zijn bijna rond, meldde een provinciewoordvoerder dinsdag. Het is onduidelijk hoeveel de proef kost.

De gedeputeerden van Zuid-Holland, die vorige week aantraden, hebben in hun collegeprogramma vastgelegd dat ze hoge prioriteit geven aan fileproblemen. Toch hebben Gedeputeerde Staten niet de illusie dat ze de files in de regio kunnen oplossen, verklaarde de woordvoerder. ,,Het gaat erom de groei van de fileproblemen tegen te gaan.”

Het college van Gedeputeerde Staten koos voor het traject Leiden-Den Haag omdat daar goed te meten is of het scheelt in de files. De bussen vertrekken van het Transferium aan de A44 bij Leiden en rijden over deze weg en de
aansluitende N44 langs Wassenaar naar Den Haag. Op deze route staan vrijwel dagelijks files in de spitsuren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×