Leidenaar naar Europese Jeugd Kampioenschappen zwemmen

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen zwemmen in Amsterdam heeft de LZ 1886 zwemmer Michael van der Linden vorige week zijn plaats in de groep van EJK zwemmers veilig gesteld met een tijd van 0.53.69 op de 100 meter vrij. Een groep van zeven zwemmers en drie zwemsters zal van de zomer Nederland vertegenwoordigen in Glasgow. De jeugd van LZ 1886 doet het goed internationaal. Naast Toesja Klein, Nick Driebergen en Boy Heijnekamp die naar Aruba zullen afreizen om daar hun zwemkunsten te vertonen, mag ook Michael van der Linden nu de landsgrenzen over.

LZ 1886 heeft tijdens de NK 8 medailles in de finales en 5 medailles in de B finales binnengehaald. Lenneke van Schaik oogstte het meest succes met 3 medailles: 1 x goud op de 200 wissel, brons op de 50 rug en brons op de 200 rug. Helaas dit jaar net te langzaam voor een limiet op Europees niveau.

Joost Krommenhoek behaalde een 2e plaats op de 50m vrij. Jeffrey Tameling behaalde in de B finale een 3e plaats op de 100 rug en een 1e plaats op de 50 rug. Michael van der linden behaalde buiten een EJK limiet ook een 2e plaats in de B finale op de 400 vrij. Dingeman van der Pluym behaalde een mooie 2e plaats bij de 1500m vrij junioren.

Louise van Scharenburg en Mark Drenth hebben de diesels op de lange afstand weer eens laten roken. Deze lange afstand zwemmers konden maar net warm lopen op een voor hun korte afstand de 400m wissel 400m vrij en 1500m vrij. Louise behaalde een 3e plek op de 400 wissel en een 4e plek op de 1500m vrij. In de B finale behaald hij een 2e plek op de 200 wissel. Mark kon de diesel op de 400 vrij maar net op tijd warm draaien voor de 1e plek. Op de 1500m vrij moest Mark genoegen nemen met een 2e plek. Deze afstanden zijn voor Louise en Mark een voorproefje voor van de zomer als zij kilometers gaan vreten met als klap op de vuurpeil 20 km vrije slag.