Geen vervolging in Leidse abortuszaak

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft wegens gebrek aan bewijs besloten geen vervolging in te stellen in een ‘abortuszaak’. In oktober vorig jaar zou een vrouw tegen haar wil in een kliniek in Leiden een abortus hebben ondergaan. De vrouw zou tevoren niet op de hoogte zijn geweest van de aard van de ingreep. De vrouw deed in januari aangifte bij de Politie Hollands Midden.

In verband met deze zaak had de Politie Hollands Midden in de maand januari 2003 de schoonzus en in maart 2003 de echtgenoot van de geaborteerde vrouw aangehouden. Na verhoor zijn de beide verdachten heengezonden. De officier van justitie heeft nu dus besloten hen wegens gebrek aan bewijs niet te vervolgen. Het onderzoek is afgesloten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×