Namens de gemeente Leiden legde burgemeester Lemstra een krans (foto's Bram Pater).

Dodenherdenking in De Kooi

Ook dit jaar organiseerde woningbouwvereniging “Zijl en Vliet” de jaarlijkse dodenherdenking in De Kooi. Voordat de buurtbewoners in een stiile tocht door de wijk liepen, as er een bijeenkomst in de Bethlehemkerk. Daar bespeelde burgemeester Lemstra het orgel. Bij het monument op de hoek van de Parkstraat en de Atjehstraat werden vervolgens kransen gelegd.

Onder de belangstellenden was een delegatie oorlogsveteranen, leerlingen van de openbare school de Viersprong en de wijkcomite’s. Burgemeester Lemstra haalde herinneringen op over een paar wijkgenoten die door verraad tijdens een razzia werden afgevoerd. Kinderen van De Viersprong droegen een gedicht voor: “Vrede kan je niet zien, die kan je voelen in je hart. Je zal die moeten blijven herdenken”.

Leiden Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×