Veelbesproken Rijnsburgse burgemeester herbenoemd

De in zijn eerste ambtsperiode in opspraak geraakte burgemeester A. van der Lee van Rijnsburg is herbenoemd voor een nieuwe periode van vier jaar. Dat heeft de provincie Zuid-Holland maandagbekendgemaakt.

De burgemeester kwam vorig jaar in opspraak omdat hij er in zijn liefdesleven, terwijl hij in scheiding van zijn vrouw lag, een losse moraal op zou nahouden. Volgens twee wethouders en een groot deel van de raad van de protestantse gemeente waren die privé-activiteiten niet langerverenigbaar met het burgemeesterschap.

Na in het openbaar zijn excuses te hebben aangeboden voor onder meer het bezoeken van een bordeel, werd Van der Lee weer in genade aangenomen. Van de fractievoorzitters mocht Van der Leezijn ambtstermijn afmaken.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×