Afwezigheid Pechtold valt slecht

De commissie Economie & Verkeer moest het gisteravond zonder D66-wethouder Pechtold stellen. Deze was op het laatste moment voor dringende zaken naar Den Haag geroepen. Naast wethouder in Leiden is Pechtold ook landelijk partijvoorzitter van D66. In die functie volgt hij deze weken de kabinetsinformatie op de voet. Niet alle commissieleden waren gelukkie met het feit dat Pechtold uitgerekend bij de behandeling van de jaarrekening ontbrak.

“Ik voel me overvallen,” zei Hans van Dam van de SP. Ook Marijke van Dobben-de Bruijn (VVD) toonde duidelijk haar ongenoegen: “Ik vind dit niet echt plezierig, het is bovendien al vaker voorgekomen dat de wethouder er niet was of eerder weg moest”. Pechtold’s partijgenoot Peter Bootsma vond het ook jammer dat de wethouder ontbrak. “Kennelijk spelen er daar in Den Haag hogere belangen”. Commissievoorzitter Jan Laurier deed er nog een schepje bovenop: “Dit is één van de twee hoofdmomenten in het jaar, waarbij de raad met de wethouder indiscussie gaat”.

Uiteindelijk werden de meeste vragen die de commissie aan Pechtold had, beantwoordt door diens collega-wethouder Geertsema (Economische Zaken), maar de boodschap aan het adres van Pechtold was wel duidelijk: Wethouder in Leiden is je werk en daar moet je dus prioriteit aan geven.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×