Kunstmatige opwekking bevalling zorgt voor complicaties

De kunstmatige opwekking van een bevalling geeft een hoger risico op complicaties tijdens de baring. Dat komt omdat de baarmoedermond er eigenlijk nog niet klaar voor is om het kind erdoor te laten. Door een onrijpe baarmoedermond is de kans op een keizersnede drie tot vier keer groter dan bij een bevalling die op een natuurlijke manier op gang komt. Ook moet de vacuümpomp en verlossingstang er vaker aan te pas komen en is de kans op infecties groter.

Dat blijkt uit een onderzoek van gynaecoloog N. van Gemund, waarmee zij woensdag promoveert bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Van Gemund concludeert dat artsen terughoudender moeten zijn met het inleiden van bevallingen. De afgelopen jaren wordt deze methode steeds vaker toegepast.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×