Grote verkeerscontroles in Stationsgebied

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam van de Politie Hollands Midden, de Douane, de Dienst Motorrijtuigenbelasting van de Belastingdienst, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Kanton Verkeers Unit van het openbaar ministerie een grote verkeerscontrole op de Beestenmarkt en in de Stationspleintunnel in Leiden. Ruim 200 auto’s werden gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen. Zeven mensen zijn aangehouden omdat zij onder invloed achter het stuur zaten. Drie personen hadden zoveel alcohol gedronken dat ook hun rijbewijs moesten inleveren. Ook 19 taxichauffeurs werden gecontroleerd.

Van de 19 taxi’s hadden er zes geen goedgekeurde taxameter. Eén taxi had er zelfs helemaal geen. Daarnaast schreven de controleurs nog 62 bekeuringen uit voor verschillende overtredingen zoals het niet bij zich hebben van autopapieren, het niet dragen van de veiligheidsgordel of het ontbreken van keuringsbewijzen.

De politie hield op de Beestenmarkt ook nog een omstander die de controle hinderde aan, omdat deze niet wilde vertrekken. Ook een mannelijke passagier, die het niet eens was met het bekeuren van zijn echtgenote is aangehouden voor het aanhoudend beledigen van een agent.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×