Basischool Woutertje Pieterse kreeg vorige week een bank cadeau, omdat ze vorig jaar de hoogste opbrengst hadden.

Kinderen zoeken sponsors voor Unicefloop

De komende dagen gaan grote groepen kinderen in Leiden en aangrenzende gemeenten op pad voor Unicef. Zij komen langs de deur om zich te laten sponsoren voor de 19e Unicefloop die op 14 juni in Leiden wordt gehouden. Honderden kinderen uit Leiden en omstreken doen aan de Unicefloop mee om geld in te zamelen voor leeftijdsgenoten elders in de wereld. Billboards op verschillende plaatsen in de stad kondigen de Unicefloop 2003 al aan. De opbrengst van de Unicefloop 2002 bedroeg maar liefst dertigduizend euro. Dit bedrag komt ten goede aan kinderen in Soedan, waar Unicef waterputten maakt en de levensomstandigheden van kinderen verbetert. De Unicefloop wordt georganiseerd door de Rotaryclubs van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest.

De leerlingen van basisschool Woutertje Pieterse aan de Leidse Houtlaan waren vorig jaar kampioenen van de Unicefloop. Zij liepen de meeste kilometers en werden daarvoor op woensdag 14 mei 2003 bedankt. Namens de organiserende Rotaryclubs stelde de firma Haasnoot Bruggen uit Katwijk een bank beschikbaar voor het schoolplein. De leerlingen van de groepen 1 en 2 namen de bank onmiddellijk in gebruik.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×