Pancras-West voelt zich miskend door Geertsema

“De reactie die wij van je, via de pers en de telefoon, ontvingen vinden wij een miskenning van de problematiek”. Het bestuur van wijkvereniging Pancras-West reageert teleurgesteld op de reactie van wethouder Geertsema over de bereikbaarheid van het marktgebied bij de Nieuwe Rijn. “In december constateerde de brandweer dat de situatie onveilig was. We zijn nu een half jaar verder en er is nog steeds niets gebeurd. Dat er op gestudeerd wordt bevestigt dat er veranderingen noodzakelijk zijn. Desondanks roep jij het beeld op dat er niets aan de hand is,” aldus voorzitter Jaap van Meijgaarden in een brief aan de wethouder.

“De oplossing is volgens ons echt niet zo moeilijk te vinden. Dwing de marktkramen terug tot de plaats waar ze een paar jaar geleden nog stonden en zoek voor de kramen die inmiddels door wagens vervangen zijn en daardoor een probleem met de doorgang opleveren een andere plaats op de markt”. Dat kun je in een uur bedenken. Dat er nu al meer dan een half jaar op gestudeerd wordt is dus echt overbodig en een bevestiging van de stroperogheid van de leidse organisatie”.

“Je opmerking dat de brandweerwagen desnoods wel wat luifels kapot rijdt vinden we ook niet erg getuigen van verantwoordelijkheidsgevoel. Bij brand of de noodzaak van EHBO gaat het vaak om seconden. Ieder tijdverlies kan dan grote gevolgen hebben. Dat jij dat baggatelliseert vinden wij bedroevend”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×