Politie ontmantelt hennepkwekerijen

De politie Rijn- en Veenstreek heeft de afgelopen week in het kader van een ‘softdrugsaktieweek’ 21 hennepkwekerijen ontmanteld en zeven verdachten aangehouden. De verdachten variëren in leeftijd van 20 tot 40 jaar. Begin van de week werden acht invallen gedaan in bedrijfsruimten en woningen in Leiderdorp, Hazerswoude en Ter Aar. Daarbij werden zes professionele hennepkwekerijen aangetroffen en ongeveer 3000 wietplanten in beslaggenomen. Daarnaast werd een grote hoeveelheid apparatuur ten behoeve van de kweek van de planten in beslaggenomen.

Twee kwekerijen waren opgezet in bedrijfsruimten. De vier andere betrof huiskwekerijen. In één van de gevallen probeerde een verdachte de kwekerij zelf te ontmantelen om ontdekking te voorkomen, terwijl de politie voor de deur van de woning stond. In de woning trof de politie de verdachte aan met diverse vuilniszakken pas gesneden hennepplanten.

Woensdag deed de politie ook een inval op een woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad in Alphen aan den Rijn. Op het kamp werden 15 lokaties gecontroleerd. In twaalf schuurtjes werden kwekerijen aangetroffen en ontmanteld. In één woonwagen werd een grotere kwekerij gevonden. De eigenaar hiervan is inmiddels verhoord. Op het kamp werden ruim 2000 hennepplanten en een grote hoeveelheid apparatuur voor de kwekerijen aangetroffen. De politie heeft op het woonwagenkamp tevens een auto aangetroffen die van diefstal afkomstig is. De auto is in beslaggenomen.

Eind van de week werden nog vier lokaties in Alphen aan den Rijn gecontroleerd. Op twee lokaties werden kwekerijen aangetroffen. De politie kwam de kwekerijen door informatie en vervolgens onderzoek op het spoor. Voor het merendeel van de kwekerijen werd illegaal stroom afgetapt. De NUON heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal van energie. Tegen alle verdachten en overige eigenaren wordt proces verbaal opgemaakt.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×